Offentlig transport
Der er lidt vej ind til byen, men tager man anstrengelserne med er det en hyggelig og smuk travetur ind over Holmen og Christianshavn.
København er fuld af seværdigheder – men nævner lige nogle stykker i nærheden, som Orlogsmuseet på den gamle flådestation, Nyholmen som nu er åben for offentligheden, Christiania som vi alle kender på godt og ondt og ikke mindst Christianshavn, som bare er et mekka af spændende besøgssteder.
Man kan også tage de populære Havnebusser ind til byen.
Disse anløber jævnligt vores havneområdet blot 1000 meter fra havnen. Takster og anvendelse (brug Rejsekortet), som ved busdriften og de kan virkeligt anbefales.
Du kan således sejle og tage cyklen med, lige over til Langelinie for at besøge Kastellet eller stå af ved ”stoppestedet” i Nyhavn, hvor en fantastisk spændende verden fremtoner.
Man kan også tage en landbaseret bus for enden af havnen og som kører ind til indre by med 10 minutters drift.
Bus linjen er 2A.
Planlæg din rejse med offentlige transportmidler.  TRYK ind her på underliggende link.

Hop ombord på de miljøvenlige el-drevne havnebusser og sejl gennem Københavns havn på en almindelig busbillet.
Tag en rejse gennem byen, og se København fra vandsiden. Ikke alene er Havnebusserne en integreret del af Københavns velsmurte offentlige transport – de er også med til at mindske udledningen af CO2 i Københavns kommune. De er nemlig både NOx- og partikel-neutrale.
For samme pris som en almindelig busbillet kan du komme fra Sluseholmen i den sydlige ende af Københavns Havn, og hele vejen til Refshaleøen i den anden ende.
I sommeren 2020 blev de gamle dieseldrevne havnebusser lagt til kajs og to nye, eldrevne havnebusser sat ind i stedet. Busserne kan nu rumme 80 passagerer, og uden for myldretiden kan der tilmed være 8 cykler og fire barnevogne eller kørestole ombord.
Ruten består af 9 stop på hver side af bredden, og Havnebussen zig-zagger mellem stoppesteder som Den Sorte Diamant – Det Kongelige Bibliotek, Islands Brygge, Nyhavn og andre steder, som er værd at stå af for at opleve på nært hold.
Alle havnebusserne stopper undervejs blandt andet ved
Operaen og Nyhavn.
OBS: Havnebusserne har to forskellige rutenumre alt efter, om de sejler mod nord eller syd:
Havnebus 991 – Retning: Teglholmen (syd)
Havnebus 992 – Retning: Refshaleøen(nord)

Margretheholms havn’s lokale  “havnerundfart” ligger blot 5 minutters gang væk og koster kun et klip.

Indsejling til Nyhavn. I det fjerne ses Trekroner fortet og til højre herfor ligger stoppestedet på Refshaleøen (Margretheholms havn).