Sejlklubben Lynetten ligger i Margretheholms havn og som både ejer og driver havnen, som er Danmarks største foreningsejede lystbådehavn med mere end 1200 medllemmer.
ALT i havnen er bekostet af medlemmerne selv og betaler et stort årligt millionbeløb til Københavns kommune (i dag By&Havn) for leje af et vandområde, som ikke tidligere har kunne genererer en indtægt,  begrundet med den meget lave vanddybde.
Information om hele klubbens virke vil være for omfattende her og er heller ikke målet med denne havneguide. 
Derfor kan det stærkt anbefales, at søge mere information på sejlklubbens hjemmeside www.lynetten.dk  eller bedst selv at tage en tur i havnen og både se og hører nærmere om den gode lynetteånd, der her tilbydes dig og din familie.   Området er åbent for alle “venligsindede” borgere og ikke mindst alle vores venlige naboer, som vi altid gerne deler vores herligheder med,

Sejlerne i Margretheholms havn er AKTIV PÅ HAVET – MIDT I BYEN, som det står skrevet på vores trøjer.
Vi håber det må forsætte –  dette til trods at nogle politikere ønsker os det anderledes. 

En perle i storbyen skal ikke kastes i havet i et ønske om at dumpe overskudsjord i Kongedybet. En havn med sjæl og miljø kræver, at få lov til at ånde og skal derfor altid være åben for besøg, også uanset hvilket tidspunkt en gæstesejler måtte ønske at anløbe havnen (måske af nød).